Erstatning ved arbejdsulykke

En arbejdsulykke dækker over en pludseligt opstået skade i forbindelse med dit arbejde. Arbejdsskaden er sket ved en enkeltstående hændelse eller påvirkning. Denne skal være pludselig eller maksimalt vare fem dage. Du er ofte aldrig i tvivl om, hvornår du har været ude for en arbejdsulykke.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har været ude for en arbejdsulykke! Kontakt os via telefon eller brug kontaktformularen til højre.

Hvornår er der tale om en arbejdsulykke?

Bagatelsmerter og forbigående smerter bliver ikke karakteriseret som en arbejdsulykke. Det er således vigtigt, at personskadebegrebet fastlægges. Dette betyder, at en arbejdsulykke er resultatet af længerevarende arbejdsforhold samt at smerterne ikke blot er forbigående, dvs. at de går i sig selv igen uden behov for behandling. Har du slået din hånd på dit arbejde, er det således først en arbejdsulykke, såfremt smerten ikke fortager sig af sig selv.

Erstatning i forbindelse med arbejdsulykker kræver i henhold til Arbejdsskadeloven, at der skal være årsagssammenhæng. Hvis du på tilfældigvis pådrager dig en skade, imens du er på arbejde, er der ikke nødvendigvis tale om en arbejdsulykke. For eksempel, hvis du rejser dig fra en stol og får en diskusprolaps.
Der skal være en direkte sammenhæng mellem din skade og arbejdets udførelse. Er du udsat for en arbejdsulykke sørg da for at søge læge, så dine skader kan dokumenteres til videre behandling af sagen.

Har du ondt, uden at der direkte er sket en ulykke? Så kan der være tale om en erhvervssygdom.

Bliv kontaktet

Vores advokater er medlem af:


Advokatfirmaet Lars Ulrich har
tegnet advokatansvarsforsikring
hos HDI Danmark
Policenr.: 156-08657649-14003